+36-20-745-1675, +36-20-745-1661  
  info@focusklima.hu
Termékek

Klímaberendezés típusok

Oldalfali mono split klíma

A lakások, irodák légkondicionálására legelterjedtebben alkalmazott típus az oldalfali mono split klíma, mely egy kültéri és egyetlen beltéri egységből áll. A beltéri egység a helyiség egyik oldalfalára kerül. A berendezés csendesen és hatékonyan biztosít kellemes hőmérsékletet, és utólagosan is könnyen telepíthető. Amennyiben több helyiséget kívánunk mono split klímával hűteni, a szobák számával megegyező számú beltéri és kültéri egység szükséges.

Multi split klíma

A multi split klíma azt jelenti, hogy egy kültéri egységhez több beltéri egység csatlakozik. A variálhatónak nevezett ilyen rendszerekben a beltéri egységek helyiségenként külön-külön állíthatók. A multi split klíma előnye, hogy csak egy kültéri egységet kell az épületen elhelyezni, mely indokolt lehet helyhiány vagy esztétikai szempontok miatt. Egyik hátrányuk a magasabb ár: két különálló klíma akár 30%-al olcsóbb, mint egy multi klíma két beltéri egységgel. A másik, hogy az egymástól távol eső helyiségek esetén csak nagyon hosszú csővezetékkel lehet megoldani a kültéri egységgel való összekötést, mely a beszerelési költséget is növeli. További hátrány lehet, hogy egy multi klíma meghibásodása esetén egyik beltéri egység sem működik majd a javítás végéig, míg két szóló klíma esetén a másik berendezés használható marad. Tehát a különálló mono split klímák felszerelése sokszor célszerűbb, mint a multi split klíma alkalmazása.

Parapet klíma

A parapet klímákat olyankor használják, amikor nincs lehetőség a hagyományos, oldalfali split klíma felszerelésére. A parapet klíma beltéri egységét az oldalfalon a padlótól nem távol, mint egy radiátort (függőleges elhelyezés), vagy mennyezetre (vízszintes elhelyezés) lehet szerelni. A kültéri egységük ugyanolyan, mint a hétköznapi split klímáké. A parapet klímák általában nagyobb teljesítményűek az oldalfali társaiknál, így irodák, éttermek, vagy üzlethelyiségek klimatizálására is alkalmasak, viszont az áruk általában magasabb.

Klímakészülék márkák

A Gree klíma gyártója a Zhuhai Gree Electric Appliances Inc., melyet 1991-ben, Kínában alapítottak, és mára a világ egyik vezető klímagyártójává vált. Kilenc gyárában évente mintegy 60 millió lakossági klíma készül. A márka hazánkban 2002 óta van jelen a piacon. Az innovatív műszaki megoldásokkal rendelkező, modern kialakítású és nagyon megbízható Gree klímaberendezéseket nyugodt szívvel ajánljuk ügyfeleink figyelmébe.

A Syen a nemzetközi és a hazai piacon is rendkívül sikeres kínai Gree által gyártott OEM klímaberendezés, mely a Gree alá van pozicionálva. A Syen márka a legújabb trendeknek megfelelő funkciókat és jó minőséget biztosít, megfizethető árak mellett. A Syen klímákra is több év garanciát biztosít a gyártó.

A mára hatalmasra nőtt multinacionális vállalat Dél-Koreából indult hódító útjára a negyvenes években. A vegyipari termékeket, valamint elektronikai és telekommunikációs készülékeket gyártó vállalat palettáján a légkondicionáló berendezések 1968-tól szerepelnek. A márka a kétezres évektől hosszú ideig piacvezető volt Magyarországon, és ma is előkelő helyen szerepel. A gyártó teljes választékot biztosít mind a lakossági, mind az ipari klímák területén, az esetleges alkatrész-utánpótlás pedig a régi modellek esetében is biztosított.

Az 1968-ban alapított Midea mára vezető márkává vált Kínában a háztartási gépek és a klímaberendezések piacán. A Midea Magyarországon 2003 óta ismert, korábban piacvezető volt hazánkban, de modern, minőségi eszközeinek köszönhetően jelenleg is népszerű a vásárlók körében, termékválasztéka pedig igen széles.

A Daikin megfizethető árú prémium termékeket kínál. A japán vállalat 1924-ben kezdte meg működését, amikor is repülőgépek radiátor csöveit gyártották. A multinacionális cég jelenleg a klímaberendezések gyártása mellett jelen van a vegyiparban, illetve az elektronikai és IT eszközök, a hidraulikai rendszerek piacán is. Hazánkban a kilencvenes évektől kezdve ismert a márka. A Daikin termékeket a legendás japán megbízhatóság jellemzi.

Bartkó István: +36-20-745-1675
Beregszászi László: +36-20-745-1661
E-mail:
Weboldal: www.focusklima.hu

© Focus Klíma - Minden jog fenntartva

Weboldal: